HTML

inkontinencia

Inkontinenciáról mindent.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Az inkontinencia nemcsak a nőket érinti

2010.11.12. 14:56 dustman

Általános nézet szerint az inkontinencia elsősorban a nőket érinti, ugyanakkor a statisztikák szerint minden ötödik férfit is érint az inkontinencia valamelyik típusa.

Férfiak esetében a prosztata is biztosítja a húgyhólyag záróizmát, ezért az inkontinencia fellépésének veszélye jóval kisebb. Ezzel együtt ez a probléma megkeserítheti az erősebb nem életét is.

A stressz inkontinencia elsősorban nőknél alakul ki, akiknél szülést követően meggyengültek a gátizmok. A prosztata eltávolítása során a húgyvezeték felső részének, illetve a hólyagnyaknak az esetleges sérülése azonban a férfiaknál is kiválthatja. A sürgősségi és túlfolyásos inkontinencia a férfiaknál is gyakori.. Kiváltó oka lehet húgyúti fertőzés, a húgyhólyag túlműködése, a vizelet áramlásának akadályozottsága, a húgyhólyagban lévő kövek, esetleg tumorok. Gyógyszerek mellékhatásaként is előfordulhat, különösen a vizelethajtók szedése esetén kell számítani rá. A túlfolyásos inkontinencia hátterében férfiak esetén a vizeletáramlás elakadása áll, amelyet férfiak esetében a prosztata jóindulatú megnagyobbodása vagy prosztatarák okozhat. Elgyengült hólyagizomzat, beidegződési zavar következménye is lehet.
 

Olvass tovább: http://www.inkontinencia.net/inkontinencia-problema/Az-inkontinencia-nemcsak-a-noket-erinti/24/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://inkontinencia.blog.hu/api/trackback/id/tr382444554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása